Modell: Amanda Wressmark

Makeupartist, Stylist, Frisör, Kreatör, Konstnär eller hantverkare.

Behöver du bilder på ditt arbete? Jag söker samarbeten för framtida fotosessioner.
Inför varje fotografering skrivs ett avtal, en fotograf release. Avtalet reglerar vad som får och inte får göras med bilderna, mina och dina rättigheter och skyldigheter.

Gratisbilder till socialamedier, en kul grej eller så vill du prova på att vara fotomodell!?

Då kan TFP vara något för dig.

TFP är en förkortning av uttrycket “Time for print“, vilket slarvigt översatt betyder att den modellen ger sin tid framför kameran och fotografen ger bilderna som resultat. Den som vill träna på eller testa att vara fotomodell kan göra det utan att det kostar något och fotografen kan prova nya idéer eller utöka sin portfolio med en ambitiös modell utan att det kostar något arvode. Kanske du som är eller utbildar dig till eller vill bli makeupartist, stylist, frisör behöver bilder på ditt arbete
Alla vinner på TFP, båda får nya bilder att lägga ut på hemsida, i sociala medier eller varför inte en bild på väggen.

Var och en står för sina egna kostnader (resor, smink, kläder, utrustning mm) men ingen tar eller får betalt.

Vill du testa?

Skulle du vilja testa att vara fotomodell? Kanske funderar du på om det är ett yrke att satsa på, eller vill du bara göra det som en kul grej? 

Oavsett vilket så läs vidare:

Vi fotografer vill ibland göra något annat; fotografera för glädjen att fotografera snarare än att tjäna pengar. Jag tycker om att prova nya idéer, testa ny utrustning jobba med nya människor och skapa nya bilder. Vill du bli fotograferad under konceptet TFP så kontakta mig.

Jag är en seriös fotograf som alltid lyssnar och tar hänsyn till dina önskemål. I studion, utomhus i stad eller en vacker slottspark. Vid havet är också ett av många alternativ.

Men jag ser inte ut som en “fotomodell” varför skulle jag.

Det viktiga är att du vill bli fotograferad och att du tar det seriöst, håller avtalade tider och respekterar etik och avtal. Du får gärna ta med dig någon du känner och litar på under fotograferingen, ifall du känner dig osäker. Du bör också vara över 18år eller ha någon förälder med dig.

Naturligtvis spelar det ingen roll vilket kön du har heller. Killar, tjejer, ickebinära, alla kan prova på TFP.

Inför varje fotografering skrivs ett avtal, en model release. Avtalet reglerar vad som får och inte får göras med bilderna, fotografens och modellens rättigheter och skyldigheter. Sedan handlar allt om att slappna av, ha roligt och leka fram perfekta bilder att vara stolt över.

Dela gärna: